طرح کلان ملی فناوری| توانبخشان از راه دور خدمت میگیرند
در سالهای اخیر نیاز به خدمات توانبخشی در سراسر جهان و از جمله کشور ما، روند رو به رشدی داشته است. مهمترین دلایل این امر، تغییرات جمعیتی، افزایش حوادث و آسیبهای مختلف، افزایش تعداد نوزادان دچار مشکلات مادرزادی و عوارض زندگی مدرن صنعتی است.
ارائه فرآیندهای موثرتر توانبخشی
از سوی دیگر، روشهای قدیمی توانبخشی به دلایلی مانند وابستگی به نیروهای انسانی، سخت بودن بهکارگیری خدمات درمانی و طولانی شدن فرآیند درمان، اغلب فاقد کارآیی کافی هستند.
این مشکلات سبب شد تا طی سالهای اخیر، بهرهمندی از فناوریهای جدید به منظور ارائه ابزارها، روشها و فرآیندهای موثرتر توانبخشی، مورد توجه قرار بگیرد.
با توجه به جمعیتشناسی بیماران هدف در روشهای درمانی توانبخشی و محدودیتهای ارائه خدمات به شیوه سنتی مانند لزوم مراجعه بیمار به کلینیک، توانبخشی از راه دور توانسته با بهکارگیری فناوریهای جدید، خدمات را به خانه بیمار ببرد.
در این شیوه، درمانگر با ایفای نقش ناظر، همزمان به تعداد بیشتری از بیماران خدماترسانی میکند.
نبود محصولات بلوغیافته وارداتی
از آنجایی که این حوزه در دنیا به تازگی در حال شکلگیری است، هنوز محصولات کامل آن با قابلیت وارداتی وجود ندارد. این سامانه هوشمند قابلیت سفارش و طراحی بسته توانبخشی مربوط به بیماران حوزه عصبشناسی بالینی شامل پارکینسون، سکته مغزی، آلزایمر، اماس، ضایعه نخاعی، ضربه مغزی، فلج مغزی، دیستروفی عضلانی، اختلالات یکپارچگی حسی کودکان، اختلالات یادگیری کودکان و نیازمندان به توانبخشی شناختی را دارا است.
مرکز تحقیقات فناوریهای توانبخشی هوشمند جواد موفقیان وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اقدام به تولید این محصول در قالب طرح توسعه فناوریهای توانبخشی از راه دور کرده است.
در این سامانه که فاقد نمونه مشابه خارجی است، برای 7 نفر به شکل مستقیم اشتغالزایی شده است.
این طرح با حمایت مرکز طرحهای کلان ملی فناوری در مسیر تولید و توسعه قرار گرفته است.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends